Οδηγός Εγκυμοσύνης

Οδηγός Εγκυμοσύνης Αν υποψιάζεστε ότι θα γίνετε μητέρα μπορείτε να το επιβεβαιώσετε με ένα απλό test ούρων, μετά από καθυστέρηση ολίγων ημερών. Η απόλυτη εξέταση που είναι σίγουρη είναι αίματος και λέγεται β-χοριακή γοναδοτροπίνη.

Μαζί με τις ευχές μου για ένα γερό παιδί με μια σωστή και ευχάριστη εγκυμοσύνη, θα ήθελα να σας δώσω και μερικές οδηγίες για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε αποδοτικά και να μειώσουμε τα προβλήματα της κυήσεως και του τοκετού στο ελάχιστο.

Για την κάθε μέλλουσα μητέρα, η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική και τελείως διαφορετική εμπειρία. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν είναι μήνες προσμονής και τα συναισθήματα που θα νιώθετε, οι εμπειρίες, οι σκέψεις και οι εντυπώσεις θα εναλλάσσονται τόσο γρήγορα που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη σας ακόμα και όταν τα χρόνια θα περάσουν.

Η μέλλουσα μητέρα αισθάνεται ότι η ζωή της θα αλλάξει και μαζί με το σύντροφό της αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν στο ρόλο του σωστού και του καλού γονιού.

Δεν πρέπει όμως να ανησυχείτε για τίποτα. Ο ρόλος του γονιού δεν «διδάσκεται», αλλά μαθαίνεται στην πορεία. Μέσα από τις εμπειρίες, την καθοδήγηση του παιδιάτρου και τη βοήθεια συγγενών, φίλων και ειδικών, θα μπορέσετε να απολαύσετε τη νέα αυτή διαδρομή. Η απόφαση να φέρετε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας σας θα πρέπει να αποτελεί μια κοινή συνειδητή επιλογή δική σας αλλά και του συντρόφου σας. Είναι μια πράξη που θα σας ακολουθεί εφ’ όρου ζωής και καλό θα είναι να μην σας βρει απροετοίμαστους. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι και σίγουροι προτού προχωρήσετε στην καινούργια αυτή διαδρομή. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να είστε ενημερωμένοι για το τι θα συμβεί τους επόμενους εννιά μήνες.

Εδώ θα διαβάσετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρει η μέλλουσα μητέρα αλλά και ο σύντροφός της για αυτό το καινούργιο κεφάλαιο της ζωής τους. Μέσα από απλές ερωτήσεις των γονιών και τις άμεσες απαντήσεις μας θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να λύσετε τις περισσότερες από τις απορίες που ίσως σας απασχολήσουν. Γιατί για να φτάσετε μέχρι τη στιγμή της γέννησης χρειάζεται σωστή ενημέρωση και προετοιμασία έτσι ώστε να γνωρίζετε τις επιλογές σας και τις αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα της μέλλουσας μητέρας αλλά και στη ζωή του ζευγαριού.