Υπολογισμός Γόνιμων Ημερών & Ωορρηξίας

Υπολογίστε τις γόνιμες ημέρες του κύκλου σας συμπληρώνοντας την ημέρα της τελευταίας περιόδου. Οι γόνιμες μέρες υπολογίζουν το διάστημα που εκτιμάται ότι θα γίνει ωορρηξία δεδομένου ότι ο κύκλος σας είναι σταθερός. Αν επιθυμείτε εγκυμοσύνη οι επαφές πριν, την ημέρα της ωορρηξίας και την επόμενη θα πρέπει να είναι καθημερινές ώστε να έχετε τις περισσότερες πιθανότητες για επιτυχή αυτόματη σύλληψη.

 

 

  • Κατανόηση του Μηνιαίου Κύκλου: Ο μέσος μηνιαίος κύκλος διαρκεί 28 ημέρες, αλλά μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.
  • Ημέρα Ωορρηξίας: Η ωορρηξία συμβαίνει συνήθως στη μέση του κύκλου, περίπου τη 14η ημέρα για τους κύκλους 28 ημερών. Αυτή είναι η ημέρα που ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από τον ωοθήκη.
  • Γόνιμο Διάστημα: Τα σπερματοζωάρια μπορούν να επιβιώσουν στον γυναικείο οργανισμό για 3-5 ημέρες. Επομένως, το γόνιμο διάστημα είναι οι ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία.
  • Υπολογισμός Γόνιμων Ημερών: Για παράδειγμα, αν η ωορρηξία συμβαίνει τη 14η ημέρα, οι πιο γόνιμες ημέρες θα είναι από τη 12η έως τη 16η ημέρα του κύκλου.
  • Παρακολούθηση Σημάτων: Οι γυναίκες μπορούν επίσης να παρακολουθούν σημάτων όπως η αλλαγή στην υφή της τραχηλικής ουσίας ή η αύξηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος για να καθορίσουν την ωορρηξία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μέθοδοι δεν είναι 100% ακριβείς. Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος ή να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για τις καλύτερες στρατηγικές για εσάς.