Α΄Γυναικολογική Κλινική

Α΄ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ – ΤΜΗΜΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί τον πλέον σύγχρονο τρόπο για να πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις. Χωρίς να διακυβεύεται το χειρουργικό αποτέλεσμα και η ασφάλεια της ασθενούς, προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με λιγότερες χειρουργικές επιπλοκές από τα παραδοσιακά ανοιχτά χειρουργεία.

Η χρήση της ρομποτικής χειρουργικής ολοένα και διευρύνεται στο τομέα της γυναικολογίας. Περιλαμβάνει από την αντιμετώπιση καλοηθών όγκων – ινομυωμάτων και δυσλειτουργικών αιμορραγιών της μήτρας έως και πολύπλοκες ογκολογικές επεμβάσεις αντιμετώπισης γυναικολογικού καρκίνου, με πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ανοικτά χειρουργεία αλλά και την παραδοσιακή λαπαροσκόπηση.

Παθήσεις που αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο της Ρομποτικής Χειρουργικής / Λαπαροσκόπησης στην κλινική μας:

Επεμβάσεις βελτίωσης γονιμότητας

Η ρομποτική χειρουργική μπορεί να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια στους χειρισμούς στοιχεία παθολογίας των γεννητικών οργάνων. Η πιστή αποκατάσταση χειρουργικών δομών αυξάνει την γονιμότητα, ενώ προκαλούνται και πολύ λιγότερες συμφύσεις. Με αυτόν τον τρόπο η ρομποτική χειρουργική αποτελεί τον ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης της ενδομητρίωσης αλλά και επεμβάσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της γονιμότητας υπογόνιμων ζευγαριών.

 Αντιμετώπιση γυναικολογικού καρκίνου

Ειδικότερα στο κομμάτι του γυναικολογικού καρκίνου, η χρήση της ρομποτικής χειρουργικής έχει αλλάξει ριζικά την χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου και ειδικότερα του καρκίνου ενδομητρίου και του καρκίνου τραχήλου.
Οι επεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων ολική υστερεκτομή μετά των εξαρτημάτων και εκτεταμένη πυελική λεμφαδενεκτομή (αφαίρεση λεμφαδένων από την πύελο) ή αφαίρεση φρουρού λεμφαδένα.
Το βελτιωμένο και παράλληλα ασφαλές ογκολογικά αποτέλεσμα είναι αυτό που καθιστά την ρομποτική χειρουργική παγκοσμίως ως την επέμβαση επιλογής για τον γυναικολογικό καρκίνο ενδομητρίου και τραχήλου. Διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες προτείνουν, όπου είναι δυνατόν στον γυναικολογικό καρκίνο ενδομητρίου, να ακολουθείται η ελάχιστα επεμβατική οδός αντιμετώπισης επιβεβαιώνοντας την υπεροχή και την ασφάλεια της τεχνικής αυτής.

Οφέλη ρομποτικής χειρουργικής στη γυναικολογία:

  1. Λιγότερο πόνο
  2. Ασφαλέστερα χειρουργεία με μικρότερη απώλεια αίματος
  3. Χαμηλότερη πιθανότητα λοίμωξης και μετεγχειρητικών επιπλοκών
  4. Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο (συνήθως μία διανυκτέρευση)
  5. Ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία
  6. Άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα

Στελέχωση κλινικής

Το προσωπικό της κλινικής διαθέτει υψηλή εξειδίκευση σε θέματα ρομποτικής χειρουργικής και λαπαροσκόπησης και πολυετή εκπαίδευση σε κέντρα του εξωτερικού και της Ελλάδας. Η κλινική μας πληροί όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την χρήση των πιο προηγμένων ρομποτικών συστημάτων όπως το Da Vinci Xi.

Εξοπλισμός

Η χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci Xi συμβάλλει καθοριστικά στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Είναι το πιο σύγχρονο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής παγκοσμίως. Ο σχεδιασμός του ενισχύει τις δυνατότητες του χειρουργού καθώς του εξασφαλίζει τρισδιάστατη οπτική, σταθερότητα εικόνας και μεγέθυνση του χειρουργικού πεδίου παρέχοντάς του έτσι τη δυνατότητα εξαιρετικά λεπτών χειρουργικών χειρισμών.

Διευθυντής:

Νικόλαος Πλεύρης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, εξειδικευμένος στη ρομποτική χειρουργική

Νοσοκομείο:
Metropolitan General Λεωφ. Μεσογείων 264,
Τ.Κ. 155 62, Χολαργός, Αθήνα
Τηλ: 210 65 02 000