Ενδείξεις έναρξης τοκετού

Ενδείξεις έναρξης τοκετού

Μετά από μήνες αναμονής, συνήθως ο τοκετός δεν ξεκινάει με δυνατούς πόνους και έτσι έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να ειδοποιήσουμε τα πρόσωπα που έχουμε ανάγκη.

Ενδείξεις έναρξης τοκετού είναι:

  • Αίμα: συνήθως με βλέννη στο εσώρουχο ή στο χαρτί της τουαλέτας. Αυτό προέρχεται από τη διαστολή του τραχήλου και δεν εμφανίζεται πάντα.
  • Συσπάσεις μήτρας: είναι η πιο συχνή ένδειξη για την έναρξη του τοκετού. Η κοιλιά γίνεται περιοδικά αρκετά σκληρή. Μπορεί να συνοδεύεται ή όχι από πόνο. Όσο περνά η ώρα οι συσπάσεις γίνονται ισχυρότερες και συχνότερες, κάθε 5 λεπτά στο πρώτο παιδί και κάθε 10 λεπτά στα επόμενα.
  • Προσοχή, συσπάσεις υπάρχουν συχνά κατά τη διάρκεια της κύησης και ειδικά προς το τέλος, χωρίς να σημαίνουν έναρξη τοκετού, είναι όμως μικρής διάρκειας (δευτερόλεπτα) και ακανόνιστες.
  • Οι συσπάσεις έναρξης τοκετού είναι ρυθμικές, με συχνότητα που αυξάνει όσο περνά η ώρα (στην αρχή αραιές και προς το τέλος ανά 2-3 λεπτά), με διάρκεια από 30'' έως 1 λεπτό.
  • Ρήξη υμένων: το παιδί βρίσκεται μέσα στη μήτρα σε ένα σάκο γεμάτο αμνιακό υγρό. Η μεμβράνη του σάκου μπορεί να ραγεί - «σπάσιμο νερών» - πριν, κατά τη διάρκεια ή και στο τέλος του τοκετού. Εάν τα νερά είναι καθαρά μην πανικοβληθείτε. Αν είναι αιματηρά ή γκριζοπράσινα πρέπει να βιαστείτε να έρθετε στο νοσοκομείο.

Ερχόμενη στο Μαιευτήριο για τοκετό πρέπει να ξέρετε ότι τα ρούχα του τοκετού είναι του μαιευτηρίου, εσείς χρειάζεστε εσώρουχα, νυχτικό, ρόμπα και παντόφλες για μετά τον τοκετό. Τα ρούχα του παιδιού είναι επίσης του μαιευτηρίου.

Λίγα λόγια για την Επισκληρίδιο αναισθησία

Ο τοκετός είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που συνοδεύεται όμως από έντονους πόνους. Εμείς θα πρέπει να τον βιώσουμε σαν θαύμα της ζωής και όχι σαν επώδυνη εμπειρία. Η επισκληρίδιος νάρκωση έχει ελάχιστες παρενέργειες, είναι άμεσα αποτελεσματική και σας επιτρέπει να μετέχετε και να συνεργάζεστε στον τοκετό με πλήρη πνευματική διαύγεια. Γίνεται με μια ένεση ανάμεσα στους σπονδύλους. Ο χρόνος του τοκετού μειώνεται σημαντικά και επειδή με αυτή μαλακώνει και ο τράχηλος, η καταπόνηση στο κεφάλι του παιδιού είναι σαφώς μικρότερη. Επίσης, δεν χρειάζεται κανένα άλλο παυσίπονο, ενώ βοηθά και να μην ανέβει η αρτηριακή πίεση, κάτι πολύ σημαντικό στην εξέλιξη του τοκετού.

  1. Με την παραμικρή ανησυχία να επικοινωνείτε μαζί μου.
  2. Τον τελευταίο μήνα πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση.