Παρακολούθηση κύησης

Η υγεία του εμβρύου σχετίζεται με την ομαλή ανάπτυξη του μέσα στην κοιλιά της μητέρας. Ο έλεγχος γίνεται με την χρήση υπερήχων και μπορεί να αξιολογήσει μεταβολές στο μέγεθος του εμβρύου. Ο υπέρηχος κύησης πραγματοποιείται από μαιευτήρες γυναικολόγους και μπορεί να αξιολογήσει πέρα από το έμβρυο και άλλα βασικά χαρακτηριστικά της κύησης όπως το μήκος του τραχήλου, η ωριμότητα του πλακούντα και την ποσότητα του αμνιακού υγρού.

Μπορεί και πρέπει να πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση σε όλα τα τρίμηνα της κύησης. Πέρα από πολύ σημαντικές ιατρικές πληροφορίες ο υπέρηχος εγκυμοσύνης μπορεί να προσφέρει και ψυχολογική ηρεμία και σιγουριά στην μητέρα. Ειδικότερα, μετά την 22η εβδομάδα που η μητέρα πρέπει να αντιλαμβάνεται τις εμβρυικές κινήσεις και το παιδί να “ κλωτσάει ”, ο μαιευτικός υπέρηχος μπορεί να καθησυχάσει την μητέρα σε περίπτωση που αισθανθεί ότι οι κινήσεις αυτές έχουν μειωθεί.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από το ιατρείο μας στην απόκτηση του πιο αξιόπιστου και σύγχρονου υπερηχοτομογράφου General Electric Voluson E10. Η απεικονιστικές τεχνικές του υπερήχου αυτού τον καθιστούν κορυφαίο μηχάνημα της κατηγορίας του με πολλές επιμέρους ιδιότητες όπως 3D απεικόνιση και Doppler τελευταίας τεχνολογίας αλλά πάνω από όλα αξιοπιστία.

Σε συγκεκριμένες περιόδους της εγκυμοσύνης, πρέπει να πραγματοποιούνται εξετάσεις ( αίματος, υπέρηχοι κτλ. ) για να εξασφαλίζουμε την ομαλή εξέλιξη. Είναι μια περίοδος με πολλά ραντεβού και υποχρεώσεις αλλά με την βοήθεια του ιατρού σας θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε αυτά. Για δική σας βοήθεια δημιουργήσαμε ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο για να μην χάνετε καμία εξέταση . Πλοηγηθείτε στον χάρτη εγκυμοσύνης, εισάγετε την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου και δείτε όλα τα στάδια της μαιευτικής παρακολούθησης καθώς και τις ημερομηνίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν.