Συνδεθείτε μαζί μας:   

Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο

Κατά την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο, ένα λεπτομερές ιστορικό είναι απαραίτητο. Θα γράψουμε μια σειρά απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων προγεννητικού έλεγχου, για να δούμε τη γενική εικόνα της υγείας σας και της υγείας του μωρού σας. Αν από τις εξετάσεις διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη, θα ελεγχθεί και ο σύζυγος.

Με μια ακίνδυνη και ανώδυνη τεχνική - το υπερηχογράφημα - θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της κυήσεως.

Έτσι, λοιπόν, στην υπερηχογραφική εξέταση που γίνεται στην αρχή της κυήσεως:

  1. Εντοπίζεται η εξωμήτρια κύηση
  2. Ελέγχεται η βιωσιμότητα του κυήματος
  3. Διαπιστώνεται ο αριθμός των εμβρύων
  4. Ελέγχεται η ομαλή πορεία της κυήσεως, ειδικά αν υπάρχει κοιλιακός πόνος ή αιμορραγία
  5. Προσδιορίζεται η ηλικία της κυήσεως και η πιθανή ημερομηνία τοκετού
  6. Μετριέται η αυχενική διαφάνεια του εμβρύου. Η μέτρηση αφορά το πάχος της περιοχής κάτω από το δέρμα του αυχένα του εμβρύου, συγκεκριμένα μεταξύ 11ης και 13ης εβδομάδας. Συγχρόνως, γίνονται αιματολογικές εξετάσεις (ορμονών). Αυτά, σε συνδυασμό με την ΗΛΙΚΙΑ και το βάρος της γυναίκας, αναλύονται μέσω ενός ειδικού λογισμικού προγράμματος και έτσι προσδιορίζεται το ποσοστό κινδύνου για συγκεκριμένα νοσήματα, κυρίως όμως για το σύνδρομο Down (Μογγολισμός). Ανάλογα με το αποτέλεσμα του test, σε ορισμένες περιπτώσεις θα σας συστήσουμε να προχωρήσετε σε αμνιοπαρακέντηση.
  7. Οι επισκέψεις στο Ιατρείο μέχρι την 37η εβδομάδα γίνονται ανά μήνα και μετά ανά εβδομάδα, με ειδικούς ελέγχους (NST, Doppler κ.α.). Σε περιπτώσεις διαβήτη, υπέρτασης και υπολειπόμενης ενδομητρίου ανάπτυξης (IUGR), η καρδιοτοκογραφική παρακολούθηση γίνεται συχνά.

 

Νίκος Πλεύρης, Γυναικολόγος

Ο Πλεύρης Νικόλαος είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος-χειρουργός και υποψήφιος διδάκτορας ΕΚΠΑ στο αντικείμενο της γυναικολογικής ογκολογίας και πιο συγκεκριμένα στον κληρονομικό καρκίνο ωοθήκης. Έχει εξειδικευτεί στην ρομποτική χειρουργική στη γυναικολογία στο Royal Surrey County Hospital, στο Poole General Hospital στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο τμήμα γυναικολογικής Ογκολογίας του Queen Elisabeth Hospital Gateshead.

Νίκος Πλεύρης, Γυναικολόγος
Παθολογικό τεστ Παπανικολάου;
Εικόνα HPV λοίμωξης ;
Το ιατρείο μας σε αποκλειστικότητα διαθέτει τον πιο σύγχρονο τρόπο αξιολόγησης.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ DYSIS™ ADVANCED CERVICAL IMAGING SYSTEM
Υπηρεσίες Μαιευτικής

Προγεννητικός έλεγχος

Υπογονιμότητα

• Παρακολούθηση κύησης

Κύηση υψηλού κινδύνου

• Έλεγχος ωορρηξίας

• Non Stress Test (NST)

Χρήσιμα Εργαλεία

Χρήσιμοι Οδηγοί

Συμβουλές mygynaikologos.gr