Για το χειρουργείο

xeirourgeioΜόλις βεβαιωθείτε ότι το χειρουργείο θα σας βοηθήσει, θα πρέπει να προετοιμαστείτε ψυχικά και σωματικά για ένα επιτυχές αποτέλεσμα. Μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων, μια ακτινογραφία θώρακος και μια καρδιολογική εξέταση είναι απαραίτητα. Θα συζητήσουμε για τα φάρμακα που παίρνετε και ποια από αυτά θα πρέπει να διακόψετε (π.χ. αντιπηκτικά, ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη κλπ) πριν την επέμβαση.

Αν έχετε μεγάλο βάρος το χειρουργείο είναι πάντα πιο δύσκολο, γι' αυτό αν δεν είναι επείγον φροντίστε να αδυνατίσετε πρώτα. Πρέπει να συζητήσουμε τη σπάνια περίπτωση μεταγγίσεως και θα ήθελα τη συναίνεσή σας. Εάν καπνίζετε σταματήστε το ή περιορίστε το για να μειώσετε τους κινδύνους της νάρκωσης και να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας.

Προεγχειρητικά να έχετε μια καλά ισορροπημένη διατροφή, με συμπληρώματα βιταμινών και σιδήρου. Εάν υπάρχει κάποια λοίμωξη (κρύωμα κλπ), καλό είναι να αναβληθεί το χειρουργείο.

Σχεδιάστε από νωρίς για να μη βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Βρείτε ποιος θα σας βοηθήσει τις πρώτες μέρες στο σπίτι, βάλτε κοντά σας τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά, έχετε κοντά στο κρεβάτι μια σταθερή καρέκλα με μαξιλάρι και αφαιρέστε όλα τα εμπόδια από το δωμάτιο (χαλιά, καλώδια κλπ).

Είναι πολύ σημαντικό για τη νάρκωση να είστε νηστικοί και χωρίς νερό, από τα προηγούμενα μεσάνυχτα.

χρήσιμες συμβουλές για την εγκυμοσύνη και την έγκυο

συμβουλές για τη μητέρα

συμβουλές για κάθε γυναίκα

υπολογισμός βασικού μεταβολισμού

δείκτης μάζας σώματος

υπολογισμός γόνιμων ημερών

ημερομηνία τοκετού

υπολογισμός ύψους παιδιού